dimecres, 30 de gener del 2013

Teixir amb els dits!

Hola a tothom!

Avui us volem explicar una manualitat que hem après, i que ens permet fer moltes coses diferents: des de braçalets, fins a collarets, o una diadema que és el que hem decidit fer!


Agafem un cordill (també es pot fer amb altres elements com cintes, llana, etc.), i ens el col·loquem a la mà com entre el dit gros i el primer, passant el costat curs pel dors de la mà.

La girem, i passem el cordill per davant del dit index, per darrere del cor, per davant de l'anular, i per darrere el petit. Seguim fent-ho al revés, per davant del petit, darrere de l'anular, davant del cor, i darrere l'índex, i el deixem penjant. Com a la fotografia 2.

Tornem a fer el mateix (reprenent el cordill), una mica per sobre d'on hem passat el primer cordill. I ens quedarà com a la fotografia 3.

Tot seguit, i com podem veure a la fotografia 4, agafem la tira de sota del dit petit, i la traiem fora del dit. Fem el mateix amb la tira de sota del dit anular, i ho fem amb tots els dits, fins que ens quedi una tira a cada dit.

Aleshores tornem a fer passar el cordill com en la fotografia 2. I repetim la part de la fotografia 4. Agafant la tira de sota i passant-la per fora del dit. Així a poc a poc, anirem teixint. I ens anirà quedant com a la fotografia 5.

Un cop haguem fet el tros tant llarg com ens sembli, passarem la cinta que ens queda al dit petit, al dit anular. Llavors agafarem la tira de sota, i la passarem per la de sobre (la que acabem de traspassar del dit petit) com a la fotografia 6. La que ens quedi la passarem al dit cor, i farem el mateix que abans. Fins que arribem al dit índex.

Llavors ja ens el podrem treure del dit, i farem passar el trosset de cordill que haviem guardat al dors de la mà des d'un principi, per dins el cercle i tibarem fins que quedi ben nuat. L'altra punta també la tibarem fort.

I ja ho tenim!

Esperem que ho gaudiu com ho hem fet nosaltres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada